H 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί, από το 1992, ως \”Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία\”, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση-πληροφόρηση-ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στην άρση των εις βάρος τους εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών αποκλεισμών, καθώς και στην κατανόηση εκ μέρους κυβερνήσεων, οργανισμών και πολιτών, ότι αποτελεί θεμελιώδη ηθική υποχρέωση όλων μας, η ισότιμη ένταξη/συμπερίληψή τους σε όλο το εύρος δράσεων της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Σητείας , ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) , ο Σχολικος Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τους Συμβούλους , Αγγλικής Γλώσσας, 68ης Περιφέρειας Π.Α., Δημοτικής Εκπαίδευσης της 3ης περιφέρειας Λασιθίου, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Α\’/θμιας και Β\’/θμιας Εκπ\’/σης Ν. Λασιθίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση, το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου SITIA BEACH (Γαλλικό)

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, οι Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Καπελάκης Γεώργιος και Στεφανουδάκης Μανώλης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωστάκης Γεώργιος, ο Αθλητής και ιδρυτής του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΛΑΤΤΙΟΣ» όπως και ο Έφορος Αθλητικών Ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Επιτροπάκης Πάρις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook