Τελευταία ενημέρωση 9.30

Ζαλίστηκαν τα Χανιά από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν όλο το βράδυ και συνεχίστηκαν το πρωί.

Ο νοτιάς λυσσομανούσε το βράδυ με ανέμους που έφτασαν τα 8 μποφόρ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ξημερώματα, το πλοίο ΕΛΥΡΟΣ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά προς Χανιά, αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία να δέσει στο λιμάνι της Σούδας.

Χρειάστηκε η συνδρομή ρυμουλκού σκάφους ώστε να δέσει το πλοίο με ασφάλεια μετά από ώρα.

Συγκεκριμένα ο κατάπλους έγινε εφικτός πλέον με καθυστέρηση στις 7.30 το πρωί.

Επιπλέον το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων, χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να προχωρήσει σε 7 κοπές κλαδιών δέντρων που είχαν λυγίσει από το άνεμο και είχαν πέσει στο δρόμο.

Το σπάσιμο κλαδιών και η πτώση δέντρων συνεχίζεται στην πόλη και περιμετρικά με την πυροσβεστική να καλείται να κόψει δέντρα και την αστυνομία να ρυθμίσει την κυκλοφορία στα συγκεκριμένα σημεία.

Ενδεικτικά το πρωί, μέσα σε μια ώρα κλήθηκαν οι αρχές για κοπή δέντρoυ στην πλατεία Δικαστηρίων, στο Πλατάνι, στο Ηρώο απέναντι από το δημοτικό κήπο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για την απομάκρυνση ενός σιδερένιου σκέπαστρου που κρεμόταν στον "αέρα" σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο των Χανίων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις μετεωρολόγων οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοανατολικοί 7 μποφόρ μέχρι το βράδυ που θα πέσουν στα 5 μποφόρ.