Τελευταία ευκαιρία σήμερα για το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών, καθώς από τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους εξαρτάται η τύχη του εξαμήνου.

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών, καθώς από τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους εξαρτάται η τύχη του εξαμήνου.
ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου

Χωρισμένοι στα δύο οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Οι απεργοί ετοιμάζουν ομάδες περιφρούρησης - Δείτε βίντεο με τη θεατρική παράσταση που δίνει ο Πελεγρίνης ενώ οι φοιτητές παραμένουν «όμηροι»
Τελευταία ευκαιρία σήμερα Δευτέρα για το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών, καθώς από τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους εξαρτάται η τύχη του εξαμήνου.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει κυρίως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους διοικητικούς υπαλλήλους να είναι χωρισμένοι στα δύο. Πολλοί έχουν ήδη προσέλθει στις εργασίες τους, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα αναμένεται ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό διοικητικών θα εργασθεί, αν και όσοι εμμένουν στην απεργία έχουν ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης γεγονός που προοιωνίζεται ενδεχόμενη ένταση.

Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τις ομάδες των διοικητικών, που επιμένουν να απεργούν παρεμποδίζοντας ακόμα και τους συναδέλφους τους που έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και επιθυμούν να εργασθούν ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε non paper του υπουργείου Παιδείας τονίζεται:

«Μετά τη διαθεσιμότητα, και κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών που επιχειρούν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, που στόχευαν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε «πολιορκητικό κριό» για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό, όπως και το φθινοπωρινό με την απεργία της ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις σχολείων, έπεσε και θα πέσει στο κενό.»

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ήδη ξεκαθαρίσει στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη ότι «πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Και αυτό ενώ ο κ. Πελεγρίνης βρίσκεται στο Παρίσι για να ανεβάσει το μονόπρακτο «Ιουλιανός»! Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε το θεατρικό χθες Κυριακή σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας Παρισίων και περιχώρων. Δείτε το βίντεο από την ίδια παράσταση όταν ανέβηκε στο Ιδρυμα Κακογιάννης τον Ιούλιο.

protothema.gr