Πυρά ομαδόν σε βάρος του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας. Σειρά πήρε ο υποψήφιος με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές Γ. Παπαδάκης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε με λίγα λόγια τον Αδ. Γεωργιάδη \”Υπουργό…Τελεμάρκετινγκ\”. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις ο υποψήφιος της ΝΔ τόνισε: \”Δυστυχώς μια κατώτερη των προσδοκιών πολιτική ηγεσία του υπογείου υγείας, αντιμετωπίζει το ύψιστο αγαθό της υγείας, σαν προϊόν τελεμάρκετινγκ.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι δεν πρόκειται για κάποιο συνδικαλιστικό ζήτημα, αλλά πρόκειται για την υγεία του καθενός και της καθεμιάς, και ιδίως οι Έλληνες πολίτες που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.\”

Εξάλλου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με τον Υπουργό Υγείας. 

Από την συνάντηση δεν προέκυψαν κάποια νέα δεδομένα, με τον πρόεδρο του συλλόγου Γρηγόρη Πασπάτη να δηλώνει αμέσως μετά: \”Από την ενημέρωση που είχα από τον υπουργό, θα ισχύσει για το 2014 το πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι εξωτερικοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ θα διατηρήσουν τις συμβάσεις τους.

Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ηθικό για τους ιατρούς των εργαστηρίων που έβαζαν δικά τους χρήματα και μετά δεν πληρωνόντουσαν από τον ΕΟΠΥΥ, θα δημιουργήσει όμως κάποια προβλήματα στους ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να ψάχνουν για ιατρούς που δεν έχουν ακόμα καλύψει το πλαφόν τους.

Επίσης ο υπουργός είπε, ότι θα δημιουργήσει ένα ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον οποίο θα ομογενοποιήσει τα κέντρα υγείας με τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, στον οποίο οι ιατροί θα είναι πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης\”

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook