Περισσότεροι από 56 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου των Η.Π.Α. Barack Obama, στην οποία ανακοινώθηκε η εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις δεδομένων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Η προχωρημένη ώρα δε λειτούργησε ανασταλτικά για τους κατοίκους των Η.Π.Α. οι οποίοι προτίμησαν να ξενυχτήσουν προκειμένου να ακούσουν την ενημέρωση για τα γεγονότα από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο. Να σημειωθεί ότι η τηλεθέαση ήταν υψηλότερη σε σχέση με τους αντίστοιχους αριθμούς των δύο ετήσιων ομιλιών του για την Κατάσταση του Έθνους (48 εκατ. Ιανουάριος 2010 και 42,8 εκατ. Ιανουάριος 2011).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία μετρήσεων Νίλσεν, 56,6 εκατ. Αμερικανοί στήθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να δουν και να ακούσουν τον Αμερικανό πρόεδρο να αναγγέλλει τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα που θεωρούταν ο ιθύνων νους για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση επί Αμερικανικού εδάφους.

Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί ότι το παραπάνω ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο της αναγγελίας για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Gaddafi (25,6 εκατ.) τον Μάρτιο.

Συγκριτικά, το τηλεπαιχνίδι «Αμερικανικό Είδωλο», πού αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση συνήθως συγκεντρώνει 25 εκατομμύρια πιστούς σε κάθε του επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του θανάτου του Osama bin laden μεταδόθηκε ζωντανά από εννέα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook