Υλικά

• 300 γρ. πράσα (το λευκό δροσερό μέρος)
• 70 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. πατάτες προβρασμένες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
• 50 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 2 αυγά
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
• 50 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ¼ κ. γλυκού κόλιανδρο ξερό
• 1/6 κ. γλυκού κύμινο
• 40 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μικρή μπασίνα (μπόλ) βάζουμε τις πατάτες, τις λιαστές ντομάτες, τα αυγά, το κόλιανδρο και το κύμινο. Παράλληλα, σε πλατύ τηγάνι, βάζουμε τα κομμένα πράσα και προσθέτουμε 60 ml. νερό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το πράσο να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά της ώρας μέχρι να μυρίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το ρίχνουμε στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την κεφαλογραβιέρα και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Τέλος, πλάθουμε σε τηγανίτες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο στους 170ο C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.