Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ακολούθως, και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Κολέγιο των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας: Ανάπτυξη, συνοχή, τραπεζική ενοποίηση και πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για έξοδο από την κρίση.

Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με την Νορβηγίδα ομόλογό του Έρνα Σόλμπεργκ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα μετανάστευσης και ενέργειας.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

«Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «πιάσαμε ή και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, όπως για παράδειγμα αυτόν του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Εντυπωσιασμένη που οι Έλληνες, όπως είπε, άντεξαν τόσα πολλά, δήλωσε η κυρία Σόλμπεργκ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει περιορίσει τα ελλείμματά της κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες.

Στα θέματα ενέργειας ο πρωθυπουργός μίλησε για τις έρευνες που έκανε νορβηγική εταιρεία στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Για το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας σε επόμενη φάση πιθανής εξόρυξης, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας είπε ότι «διαβλέπουμε σημαντικές προοπτικές και για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook