Βρετανικής και γερμανικής καταγωγής ήταν οι δύο αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν την Τρίτη στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μετά τη σύγκρουση που είχαν μεταξύ τους στον αέρα, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές.

Ο 40χρονος Κέιρον Ο Ρουρκ από το Ηνωμένο Βασίλεια και ο 51χρονος Μπέρντ Σμελ από τη Γερμανία, ήταν μεταξύ των 200 αλεξιπτωτιστών που έλαβαν μέρος σε ένα μαζικό άλμα στο Έλοϊ της Αριζόνα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Φοίνιξ, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Ο Ρουρκ και ο Σμελ συγκρούστηκαν στον αέρα σε ύψος 300 ποδιών, με αποτέλεσμά να καταρρεύσουν τα καλύμματα των αλεξίπτωτών τους και οι δύο άνδρες να πέσουν στο κενό. Ο Ρουρκ είχε στο ενεργητικό του 849 άλματα, από αυτά 100 τους τελευταίους 6 μήνες και ο Σμελ 1.707.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο ότι στη σύγκρουση εμπλέκονταν τρία αλεξίπτωτα, όμως οι αστυνομικοί διευκρίνισαν πως ο τρίτος άλτης τραυματίστηκε σε ξεχωριστό περιστατικό. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση της Αεροπορίας και το Αστυνομικό Τμήμα του Έλοϊ διερευνούν τις συνθήκες γύρω από το θάνατο των δύο άτυχων αλεξιπτωτιστών.

newsbeast.gr