Χωρίς ρεύμα έμεινε μια χήρα με 87% αναπηρία, καθώς αδυνατούσε να φανεί συνεπής στον διακανονισμό που είχε κάνει για την αποπληρωμή των οφειλών της προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να της κατεβάσουν τους διακόπτες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, μέλος της οποίας είναι και η άνεργη κόρη της. Η ίδια μαζί με άλλα μέλη της Επιτροπής μετέβη στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας, έστω και προσωρινά, την επανασύνδεση του ρεύματος.

Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια προχώρησε σε διακανονισμό, καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό, ενώ κάθε μήνα έδινε τμηματικά το υπόλοιπο της οφειλής.

Ωστόσο, επειδή καθυστερούσε δραματικά η επανεξέταση της ανάπηρης μητέρας από τις αρμόδιες επιτροπές του ΙΚΑ, η σύνταξη αναπηρίας που λάμβανε διεκόπη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων.

Στο σκοτάδι όμως βυθίστηκε και ακόμη μία οικογένεια, μιας χήρας με τρία παιδιά στη Γενισέα, η οποία, αν και είχε ενταχθεί και αυτή σε διακανονισμό, δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δύο λογαριασμούς, με αποτέλεσμα το ρεύμα και σε αυτήν την περίπτωση να κοπεί.

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, για την ίδια οικογένεια είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος Αβδήρων στον οποίο υπάγεται, ώστε να μπορεί να έχει ρεύμα.

Δεν πρόκειται για περιπτώσεις μεμονωμένες, όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Κολλάρος, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ξάνθης, καθώς σε καθημερινή βάση η Λαϊκή Επιτροπή δέχεται αντίστοιχες καταγγελίες από πολίτες που βυθίζονται στο σκοτάδι ή αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ και ζητούν βοήθεια.

Πηγή: thrakitoday.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook