O Δήμος Ηρακλείου με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από 10:00 έως 13:30, στο Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ.

Στην εθελοντική αιμοδοσία θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία και ομάδες: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Minoistas, Πρόσκοποι Ηρακλείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα», η ΣΕΑΠ Ηρακλείου. Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, ΟΦΕΑΚ, η ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ και η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου ενώ παρόντες θα είναι και εθελοντές για κάθε βοήθεια.

Όσοι ενδιαφέρονται και έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν, ως αιμοδότες, στη συγκεκριμένη δράση χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα λάβουν ατομική κάρτα, με την οποία μπορούν να καλύψουν τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική τους ή συγγενή και επίσης, ότι πρέπει να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και να κρατάνε μαζί τους τη κάρτα αιμοδότη ή εάν δίνουν για πρώτη φορά αίμα την αστυνομική τους ταυτότητα.

Flashnews.gr/ Γ. Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook