Πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε ο Λάκης Λαζόπουλος με τη δήλωση του Στρος Καν που πρόβαλε στο χθεσινό “τσαντίρι”όπου το αφεντικό του ΔΝΤ εμφανίζεται να λέει ότι η συνδρομή του ΔΝΤ είχε ζητηθεί απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μήνες πριν, ότι μιλούσε τηλεφωνικά με τον Γ.Παπανδρέου και πως ο ελληνικός λαός δεν το γνώριζε γιατί ο Πρωθυπουργός είχε... πολιτικούς λόγους.

Στο απόσπασμα της συνέντευξής του, το οποίο δεν μεταδόθηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού "canal +", ο κ. Στρος Καν εμφανίζεται να δηλώνει: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ.: στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο" δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη κάνει λόγο για πολιτικό κόλαφο και ζητά από την Κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές

"Αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη". Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.