Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίθεση χτυπήθηκε αστυνομικό όχημα που ακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού έξω από την πόλη Κασταμονή(Κασταμονού) στον Εύξεινο Πόντο. Ωστοσο, ο Ερντογάν είχε αναχωρήσει με ελικόπτερο για την Αμάσεια πριν σημειωθεί η επίθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι άγνωστοι δράστες άρχισαν να πυροβολούν κατά του αστυνομικού οχήματος, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και το αυτοκίνητο να πιάσει φωτιά. Ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το CNN Turk από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο αστυμομικοί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί νωρίτερα την Κασταμονή, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV άγνωστοι έριξαν μία χειροβομβίδα εναντίον του οχήματος της αστυνομίας και όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες άνοιξαν πυρ.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στο σημείο και καπνό να βγαίνει από το αστυνομικό όχημα, ενώ ένα ασθενοφόρο ήταν σταθμευμένο κοντά, την ώρα που οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έλεγχαν προσεκτικά την περιοχή.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν παρευρέθηκε σε μία άλλη προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Αμάσεια, όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες οπαδοί του AKP κυματίζοντας σημαίες του κόμματος.

Μιλώντας σε αυτή τη συγκέντρωση ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες για την επίθεση: «Μόνο αυτά τα σκοτεινά μυαλά, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί οι αυτονομιστές είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μέσω της κάλπης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook