Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα στη Νυρεμβέργη, με τα εγκαίνια της διασημότερης και ομορφότερης Χριστουγεννιάτικης αγοράς της Ευρώπης!

Στη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης, στη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου, μεταξύ της εκκλησίας Frauenkirche και του σιντριβανιού Schoener Brunnen που δεσπόζει εδώ, οργανώνεται κάθε χρόνο μία από τις παλαιότερες αγορές της Γερμανίας.

\"\"

Ένας Χρυσός Άγγελος εμφανίζεται, παραδοσιακά, στο μπαλκόνι της μεσαιωνικής εκκλησίας, δίνοντας το σύνθημα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων.

\"\"

Το χαρακτηριστικό άρωμα των παραδοσιακών μπισκότων gingerbread, το ζεστό κρασί με τα μπαχάρια, τα χιλιάδες χρωματιστά λαμπιόνια που στολίζουν τους πάγκους με τα κάθε λογής δώρα, τα μάτια των παιδιών που γυαλίζουν από ενθουσιασμό, όλα συνθέτουν ένα σκηνικό γιορτινό, γεμάτο ξεγνοιασιά, παιδικότητα και χαρά.

\"\"

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επισκέπτες καταφθάνουν στην πόλη για να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους, να παρακολουθήσουν τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αγοράσουν τα δώρα των γιορτών.

\"\"

Καθώς τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, δε θα γινόταν να μην έχουν το δικό τους αποκλειστικό πρόγραμμα: Κατασκευές, χειροτεχνίες και ψήσιμο μπισκότων για τα μεγαλύτερα, συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη για τα μικρότερα, παραστάσεις μπαλέτου και όπερας, καρουσέλ και τρενάκι μέχρι αργά το βράδυ, όλα αυτά θα κάνουν το ταξίδι τους στη Νυρεμβέργη αξέχαστο!

\"\"

\"\"

Info

Διάρκεια: 29 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2013

Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook