Είναι δισεκατομμυριούχοι και ανύπανδροι. Ενα σπάνιο είδος, που πολλές γυναίκες ονειρεύονται να γνωρίσουν…Η εταιρεία Wealth-X διευκολύνει τη ζωή τους, συντάσσοντας ένα κατάλογο με τους 10 πλουσιότερους εργένηδες στον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται  ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από περιζήτητος γαμπρός, ο 60χρονος Allen είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, επενδυτής, φιλάνθρωπος και ιδιοκτήτης δύο ομάδων-της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Seattle Seahawks και της ομάδας μπάσκετ Portland Trail Blazers.

Δεν έχει παντρευευτεί ποτέ και διαμένει στο Mercer Island του Seattle. Το Νοέμβριο, αγόρασε μία έπαυλη με οχτώ κρεβατοκάμαρες έναντι 27 εκατομμυρίων δολαρίων στη  Silicon Valley της πόλης Atherton, σε μία γειτονιά δισεκατομμυριούχων, όπου κατοικούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt, η επικεφαλής της Hewlett-Packard  Meg Whitman και ο μεγιστάνας χρηματιστής Charles Schwab.

Στη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους πλουσιότερους εργένηδες βρίσκεται ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής  Giorgio Armani. Η περιουσία του ανέρχεται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η “αυτοκρατορία” του 79χρονου μόδιστρου περιλαμβάνει μία σειρά ενδυμάτων υψηλής ραπτικής, ρολόγια και ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το Armani Hotel στο Burj Khalifa στο Dubai, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

\”Παρά το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι τηλεοπτικές εκπομπές που προωθούν τις γνωριμίες και τα συνοικέσια, καθώς και οι online υπηρεσίες αυτού του είδους, το να γνωρίσεις το σωστό άτομο είναι δυσκολότερο από ποτέ.

Προσθέτοντας σε όλο αυτό τη δυσκολία του πλούτου, τον εντοπισμό της αληθινής “αδελφής-ψυχής” και τη δυνατότητα να διακρίνεις τις πραγματικές προθέσεις του άλλου, η πρόκληση γίνεται όλο και μεγαλύτερη”, λέει στο CNBC  ο David S. Friedman, πρόεδρος Wealth-X.

\"\"

Ο Mikhail Prokhorov, ο 48χρονος Ρώσος βιομήχανος, πολιτικός και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Brooklyn Nets, με περιουσία 9,3 δισ. δολ. βρίσκεται στην τρίτη θέση με τους “χρυσούς εργένηδες”.

Ακολουθεί ο 46χρονος Xavier Niel, γνωστός ως ο “βασιλιάς του Ιντερνετ” της Γαλλίας, επειδή δημιούργησε το WorldNet –  τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών ιντερνετ της χώρας – το 1993. Η περιουσία του φθάνει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και στη λίστα με τους 10 πλουσιότερους εργένηδες τουλάχιστον οι μισοί είναι άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν και δύο πολλά υποσχόμενοι Κροίσοι, γύρω στα τριάντα.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο 31χρονος Scott Duncan από το Τέξας. Την περιουσία του, που  εκτιμάται στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, την έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του Dan Duncan, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Houston o οποίος πέθανε το  2010.

Ενατος στη λίστα είναι ο 36χρονος Alejandro Santo Domingo Davila, με ρίζες από την Κολομβία και τις ΗΠΑ. Η περιουσία του ανέρχεται στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο μεγαλύτερος γιος από το δεύτερο γάμο του Julio Mario Santo Domingo Pumarejo, ενός από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους επιχειρηματίες στη Λατινική Αμερική.  

Ο 36χρονος δισεκατομμυριούχος έχει σπουδάσει στο Harvard και είναι μέλος σε διοικητικά συμβούλια πολλών εταιριών, που ελέγχονται από τη Santo Domingo Group, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Κολομβία, ο οποίος έχει στην κατοχή του περισσότερες από 100 επιχειρήσεις.   

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook