Ανοιχτό αφήνει θέμα της δημιουργίας ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου σε επίπεδο Κρήτης ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ι. Κουτσούκος, σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση που παρείχε στο Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, απαντώντας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει θέση υπέρ ή κατά της δημιουργίας του φορέα.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο αρμόδιος Υφυπουργός σημειώνει ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ελαιόλαδο, ως ένα εξαιρετικά σημαντικό προϊόν της ελληνικής γεωργίας και της κρητικής παραγωγής και, ως ένα εθνικό προϊόν υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας, άριστης ποιότητας και μεγάλης οικονομικής σημασίας για τη χώρα».

Αναφορικά με την πρόταση διαμόρφωσης ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου σε επίπεδο Κρήτης, αναφέρει ότι αυτή «είναι μία από τις προτάσεις που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του καλαθιού των γεωργικών προϊόντων της Κρήτης» και τονίζει ότι «επί της συγκεκριμένης προτάσεως, εδώ και τρεις μήνες άλλοι φορείς έχουν ταχθεί υπέρ και άλλοι κατά».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «την κύρια ευθύνη για τη διαμόρφωση του καλαθιού των προϊόντων της Κρήτης, θα την έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης» και πως «μέσα στα πλαίσια του διαλόγου θα συζητηθεί εξονυχιστικά και η δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου». Τέλος, απορρίπτοντας κάθε συμβολή και άμεση εμπλοκή στην υπόθεση δημιουργίας ή όχι ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης για το Κρητικό ελαιόλαδο, σημειώνει ότι «την οριστική απόφαση θα λάβουν, θα διαμορφώσουν και θα υλοποιήσουν οι ελαιοπαραγωγοί, οι αρμόδιοι φορείς και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook