Ένα βήμα πίσω φαίνεται πώς κάνουν οι Βρυξέλλες αναφορικά με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα.
Κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν ότι τόσο τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας όσο και οι ίδιοι οι επικεφαλής, κ.κ. Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της επόμενης εβδομάδας, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου.
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζαν ότι o εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο\’ Κόνορ, εννοούσε πως δεν μπορούν να κλείσουν όλα τα ζητήματα φέτος, αλλά αυτό θα γίνει στις αρχές του 2014.
Εύλογα γεννώνται πολλά ερωτήματα για τη στάση της Τρόικας, καθώς μόλις χθες το βράδυ, και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2014 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, κ. Όλι Ρεν, ανακοίνωνε επισήμως ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα θα συνεχίζονταν, σε τεχνικό επίπεδο, την επόμενη εβδομάδα και οι επικεφαλής των ελεγκτών θα επέστρεφαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο, υπό την προϋπόθεση μάλιστα ότι θα πληρούνταν οι όροι για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επιχειρησιακό επίπεδο… Διαβάστε περισσότερα εδώ
Από τις ΗΠΑ, πάντως, πηγές του ΔΝΤ επέμεναν ότι ο κ. Πολ Τόμσεν θα επέστρεφε στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια -και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί τελικά. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook