Η μια μετά την άλλη έρχονται στο φως οι εισβολές βανδάλων στα σχολεία όλης της χώρας, κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα! Τελευταίο κρούσμα που αποκαλύφθηκε, ήταν η διάρρηξη στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημοτικό σχολείο της Αγίας Ελεούσας στην Χαλκίδα.

Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα του σχολείου και κατευθύνθηκαν αμέσως προς το γραφείο των δασκάλων, όπου «ξήλωσαν» τον έναν μετά τον άλλο όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έφυγαν χωρίς να πειράξουν κάτι άλλο. Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν την Ασφάλεια Χαλκίδας που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των εισβολέων.

*** Στο Νέο Κρίκελο Λαμίας, ιερόσυλοι διέρρηξαν την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με στόχο το περιεχόμενο του παγκαριού. Όταν, όμως, το παραβίασαν, διαπίστωσαν ότι δεν είχε χρήματα μέσα κι έτσι άρπαξαν από την Αγία Τράπεζα τον σταυρό και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, έγιναν άφαντοι αφού προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του ναού.

*** Στην Ερέτρια της Εύβοιας, άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του τοπικού υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ.. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, εγκατέλειψαν στη μέση την προσπάθειά τους χωρίς να κλέψουν κάτι και εξαφανίστηκαν!

*** Στα Σφακιά Χανίων, «θεριακλήδες» διαρρήκτες χτύπησαν δύο μίνι μάρκετ στις περιοχές της Κράπης και του Ασκύφου, από τα οποία άρπαξαν μόνο… κούτες με τσιγάρα και μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά! Από ένα από τα καταστήματα πήραν μαζί τους και την ταμειακή μηχανή, που όμως δεν περιείχε χρήματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook