Με το σύνθημα «Κανείς μόνος στην κρίση», άνεργοι του Νομού Χανίων, αποφάσισαν όπως λένε, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και οργανώνονται μέσω facebook.

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ίδρυσαν στο facebook, το «Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων – Ανέργων Χανίων» με σκοπό, να απαντήσουν στα άμεσα προβλήματα επιβίωσης των ανέργων και εκείνων που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους.

Με \”αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον και να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον που μας ανήκει\”.

Όπως εξηγούν

\”Ιδρύσαμε την διεύθυνση αλληλεγγύης στο facebook «Κανείς μόνος στην κρίση» με σκοπό την ένταξη σ` αυτό ατόμων, ομάδων, σωματείων που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη. Θεωρούμε την κίνησή μας αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος. Θεωρούμε αυτονόητο ότι, κάθε άνεργος ή κάθε ένας που χάνει την δουλειά του θα παραμένει ενεργό μέλος του σωματείου του\”

και υπόσχονται ότι

\”Θα αγωνιστούμε μαζί για:

– Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
– Δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
– Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μεταφοράς για τους ανέργους.
– Εργασία για όλους.

Η ζωή μας έχει φτάσει στο σημείο εκείνο, που κάθε υποχώρηση απ` τα δικαιώματά μας θα μας οδηγήσει να χάσουμε την ικανότητά μας για αγώνα και στην υπεράσπιση, της ίδιας της ζωής μας. Μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα θ` αγωνιστούμε για την αναγέννησή του!\”

Δράσεις που διοργανώνουν

1) Την Τετάρτη 11/12/2013 στο Ε.Κ.Χ. και ώρα 19:00 την συνέλευση του δικτύου.
2) Το Σάββατο 14/12/2013 20:00 στο «Κοινωνικό στέκι – Στέκι Μεταναστών’ οδός Χ“ Μιχάλη Νταλιάνη 5. «Καφενείο οικονομικής στήριξης» για ένα συνάδελφο που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, με φαγητό και ζωντανή μουσική.

Tηλέφωνα επικοινωνίας 6981053015, 6972669645

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook