Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με την περιφέρεια του Αϊδινίου της Τουρκίας, που έχει ξεκινήσει από τους Προωθητές Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τζένη Ψαλτάκη και Βασίλη Μανασσάκη πριν 2 χρόνια και έχει οδηγήσει συνολικά στην υλοποίηση 4 προγραμμάτων Youth In Action και στην αποστολή 5 εκπαιδευτικών και 32 μαθητών από διαφορετικά Σχολεία όλων των Νομών της Κρήτης στο Αϊδίνιο της Τουρκίας, θα υποδεχθεί από τις 9 έως και τις 13 Δεκεμβρίου δώδεκα (12) στελέχη εκπαίδευσης από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα και τομείς στα πλαίσια του νέου προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Erasmus+ 
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επίσκεψης εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου από τις 9:00-11:00 ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Απόστολου Κλινάκη. 
Με αφορμή της παρουσία τους στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη την ίδια μέρα στις 11.15 στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και στις 13.00 με το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη καθώς και με τους Αντιδημάρχους Νίκο Γιαλιτάκη και Δημήτρη Αγαπάκη, όπου θα ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα μεταβούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών και στην Ένωση Πεζών με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, ορθών πρακτικών και προτάσεων σε θέματα εκπαίδευσης και αειφόρου ανάπτυξης. 
Τέλος την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου θα περιηγηθούν από τους μαθητές και τον Δ/ντή του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου και θα ενημερωθούν για τις δράσεις του σχολείου τους και στις 11:00 θα επισκεφτούν στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μ. Λιονή και στο Δήμο Ρεθύμνου το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη. Επίσης θα ξεναγηθούν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από τον καθηγητή Τουρκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ηλία Κολοβό και το δικηγόρο κ. Χάρη Παπαδάκη. 
Στην επίσκεψή τους στο Ρέθυμνο θα συνοδεύονται από το Δ/ντή της ΠΔΕ Κρήτης , κ. Απόστολο Κλινάκη και τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Δέσποινα Αγγελιδάκη Πετσαγγουράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook