Στην τοποθέτηση μιας ειδικής «τέντας» στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν στην ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προστατέψουν από πιθανές υποκλοπές τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους πολιτικούς. Ο πρωθυπουργός, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης θα «κατασκηνώνουν πλέον μέσα στα γραφεία τους ή σε επισκέψεις τους προκειμένου οι ξένες μυστικές υπηρεσίες να μην υφαρπάζουν τις συνομιλίες τους.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα οι έλληνες αξιωματούχοι ετοιμάζονται να εξαγοράσουν από αμερικανική εταιρεία μια ειδική «σκηνή μέσα από την οποία τα πολιτικά πρόσωπα θα μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο χωρίς να τους ακούνε τι λένε.

Η «τέντα» κοστίζει περίπου 110.000 ευρώ και αναμένεται να θωρακίσει τις συσκέψεις και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των στελεχών της.

Η τέντα αντίδοτο στις υποκλοπές διαθέτει ένα υλικό ενισχυμένου υφάσματος με ειδικές ίνες, το οποίο δημιουργεί έναν χαλαρό «κλωβό ασφαλείας» που δεν επιτρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε ακρόαση συνομιλιών.

Η πρώτη παρουσία του «αντίσκηνου ασφαλείας» έγινε γνωστή στο ταξίδι του αμερικανού προέδρου στη Λατινική Αμερική το 2011, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν σε φωτογραφίες να μιλάει μέσα από αυτό ενώ βρισκόταν σε σουίτα του ξενοδοχείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

iefimerida.gr