Υλικά

• 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος), κομμένο σε κύβους
• 100 γρ. γραβιέρα (όχι πολύ ώριμη), κομμένη σε κύβους
• 50 γρ. γραβιέρα (όχι πολύ ώριμη), τριμμένη
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)
• 1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
• 40 ml.λευκό ξηρό κρασί
• 100 ml. γάλα
• 2 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• ½ κ. γλυκού κόρν φλαόυερ
• ½ κ. γλυκού κύμινο
• ½ κ. γλυκού κουρκουμά
• 4 μέτριες πίτες (για σουβλάκι), κομμένες σε μικρά τριγωνάκια
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), βάζοντας του όλα τα μπαχαρικά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφήνουμε 30 λεπτά σε δροσερό μέρος.

Σε πλατύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο να μυρίσει και ξεκινάμε το σωτάρισμα του κοτόπουλου. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί καλά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφαιρούμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να ρεντουΐρει και να ψηθεί το κοτόπουλο.

Αποσύρουμε και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στα γλάσα του τηγανιού, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το κόρν φλάουερ.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αρχίζει η σάλτσα να πήζει. Σε εκείνο το σημείο ρίχνουμε το τυρί (κυβάκια & τρίμμα).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και ενώνουμε, διορθώνοντας τη γεύση αν χρειαστεί.

Παράλληλα, φρυγανίζουμε τις πίτες στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου. Σερβίρουμε αμέσως, βάζοντας σε πλατύ πιάτο το «τυροκοτόπουλο» και ανάμεσα του, τις φρυγανισμένες πίτες.