Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος του υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας σε μικρό μεταφορικό πλοίο σημαίας Τόγκο.

Το πλοίο – που φέρει το όνομα μιας πριγκίπισσας της Τσαρικής Ρωσίας της Helene Dolgoruki – εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ανοιχτά της Ιεράπετρας και ζητήθηκε αναφορά από τους άνδρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr , ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε μέσω ασυρμάτου ότι το πλοίο ταξίδευε άδειο, ωστόσο η παρατηρητικότητα των λιμενικών έδωσε τέλος στο ταξίδι του 6μελούς πληρώματος, καθώς πρόσεξαν πως το εκτόπισμα το τσιαγαράδικου Dolgoruki, δεν θύμιζε άδειο πλοίο.

Έτσι, ύστερα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι λιμενικοί αποβιβάστηκαν χωρίς αντίσταση στο πλοίο, όπου σε έλεγχο που πραγματοποίησαν βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

\"\"

Το πλοίο οδηγήθηκε μαζί με το πλήρωμα στην προβλήτα της Ιεράπετρας στις 18.00 το απόγευμα, όπου και παραμένει φυλασσόμενο.

Οι 6 (πιθανόν Ουκρανικής καταγωγής) άνδρες που ήταν και το πλήρωμα του πλοίου οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο για να πραγματοποιηθεί η προανάκριση και στην συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λασιθίου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής αγκυροβολημένο το M/V «DOLGORUKI» σημαίας Τόγκο, με έξι (06) άτομα πλήρωμα, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν εντός αυτού πολλά κιβώτια με τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν τα προβλεπόμενα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Απογευματινές ώρες το ανωτέρω πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου και προσέδεσε ασφαλώς, ενώ τα έξι μέλη πληρώματος, όλοι αλλοδαποί, συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο.

Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων θα γνωστοποιηθεί με νεότερο δελτίο τύπου, μετά την καταμέτρηση των κιβωτίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook