Μπορεί να πλησιάζουν Χριστούγεννα, όμως οι καταναλωτές και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ζουν… την Εβδομάδα των Παθών.
Οι ουρές στα υποκαταστήματα ολόκληρης της χώρας αγγίζουν τα 200 μέτρα, έξω από την πόρτα των κτιρίων.
Οι καταναλωτές σπεύδουν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο ή να κάνουν χρήση της εντολής του υπουργείου Περιβάλλοντος για προστασία των ευπαθών ομάδων, αφού λάβουν από τους δήμους τα πιστοποιητικά που απαιτούνται.
Άλλοι πάλι, έχοντας νιώσει τη ραγδαία αλλαγή του καιρού, τρέχουν να πληρώσουν – με δανεικά χρήματα- το κομμένο ρεύμα.
«Η κατάσταση είναι εφιαλτική», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλης Τσιφάκης.
«Όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κάνουν τα αδύνατα δυνατά, υπερβάλλουν εαυτόν, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι οι καταναλωτές δείχνουν ενημερωμένοι, φτάνουν στη ΔΕΗ έχοντας στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
Κοινό παράπονο, όμως, είναι πως η κυβέρνηση “άργησε να ξυπνήσει”. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία στο παρά πέντε, όταν η παγωνιά έχει ήδη “χτυπήσει” τη χώρα».
Επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους για να δοθεί ρεύμα στους αδύναμους
Την ίδια ώρα o υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε σήμερα απάντηση στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ρεύμα.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μισό ευρώ.
«Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μανιάτης σημείωσε, επίσης, ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας. 
Ως εκ τούτου, όπως προκύπτει, το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα δεν θα καλύψει το κράτος ή οι Δήμοι, αλλά οι υπόλοιποι πολίτες που είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά το ρεύμα.

(φωτο αρχείου)

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook