Προσπάθεια για να κλείσουν «όσα το δυνατόν περισσότερα» από τα ανοικτά θέματα μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου καταβάλλουν κυβέρνηση και Τρόικα, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το βασικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε στη συνάντηση ήταν το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

«Εξετάζουν τα νέα στοιχεία που τους δώσαμε» ανέφερε η ίδια πηγή, δηλώνοντας πως ενδεχομένως αύριο να κατατεθεί για ψήφιση στην τελική μορφή του στη Βουλή.

Στο ίδιο νομοσχέδιο πιθανότατα να ενσωματωθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις, όπως πχ. για το φόρο συναλλαγών στο ΧΑΑ, διατάξεις για το ΤΧΣ και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο (δηλαδή ένα Ανεξάρτητο όργανο για παρακολούθηση του κρατικού Προϋπολογισμού).

Μέσα στη χρονιά ή στις αρχές της επόμενης θα πρέπει να κατατεθούν και μια σειρά από άλλα νομοσχέδια:

– για τους πλειστηριασμούς

– για το θέμα των κινήτρων συλλογής αποδείξεων, αν και δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα.

– για το αν θα παραταθεί η μείωση κι το 2014 στον ΦΠΑ εστίασης.

– Αρχές Ιανουαρίου πιθανότατα θα κατατεθεί πιθανότατα το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών για τα πρόστιμα της εφορίας.

Αν και δεν χρειάζεται να έρθει ειδικός νόμος, Τρόικα και κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε συμφωνία για την τύχη των ΕΑΣ.

Παρουσία του κυρίου Στουρνάρα, διεξάγεται πλέον στο γραφείο του και η σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με την Τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook