Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ένα αυτοκίνητο παραλίγο να κόψει το νήμα της ζωής του μεγάλου καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής, του Μανώλη Κονταρού.
Τρία χρόνια από τις 12 Δεκεμβρίου 2010, εκείνη την ημέρα που ο Μανώλης ο Κονταρός, αλλά και όλοι οι Κρητικοί πληροφορήθηκαν πως ο αγαπημένος τους λαουτιέρης μπορεί να σώθηκε, αλλά πιθανόν να μην μπορούσε να ξανασταθεί στο πάλκο.
Τρία χρόνια, σκληρής προσπάθειας και καταβολής όλης της δύναμης της Κρητικής ψυχής του Μανώλη Κονταρού, που είχε σαν αποτέλεσμα να ξανασταθεί και να πιάσει και πάλι στα χέρια του το λαούτο και όχι μόνο να ξανατραγουδήσει αλλά να δημιουργήσει.
«Αυτά τα τρία χρόνια ήταν ένας πολύ δύσκολος δρόμος, ο οποίος συνεχίζεται αλλά είμαι καλά» δήλωσε ο Μανώλης Κονταρός στο Flashnews.gr .
Όσον αφορά στο τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε στο να καταφέρει να παλέψει τα σοβαρότατα προβλήματα του ατυχήματος είπε:

«Όταν υπάρχει πίστη, ελπίδα και συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο, πάντα ο άνθρωπος καταφέρνει αυτό που επιδιώκει».

\"\"

Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει ο Μανώλης ο Κονταρός σε όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν στις πολύ δύσκολες ώρες μετά το τροχαίο ατύχημα, αλλά και στους επίσης δύσκολους μήνες στην Γερμανία.

Από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι και όλους τους Κρητικούς που ένωσαν τις προσευχές τους.

Ξημερώματα Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2010

\"\"

Ο Μανώλης Κονταρός εμφανιζόταν από τις αρχές του μήνα με το συγκρότημά του στο νυχτερινό κέντρο «Γαλάζιο», στα Κάτω Πατήσια. Τα ξημερώματα της Κυριακής 12/12/2010 φεύγοντας από το μαγαζί κι ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό, στο ύψος της οδού Αχαρνών, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου προκειμένου να ηρεμήσει για λίγα λεπτά. Τότε ένα άλλο αυτοκίνητο, που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και ο αγαπημένος καλλιτέχνης και ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.
Στο σημείο έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα εργαζόμενοι του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι μόλις αναγνώρισαν το αυτοκίνητό του σταμάτησαν για να δουν τι είχε συμβεί. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο που μετέφερε τον δημοφιλή καλλιτέχνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέροντο τα εξής:

\”Ο ασθενής ΚΟΝΤΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ διεκομίσθη στο Νοσοκομείου “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” στις 12.12.2010 με μετρίου βαθμού κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πνευμονικές θλάσεις, μικρό αιμοπνευμοθώρακα, ρήξη ισθμού θωρακικής αορτής, συντριπτικό κάταγμα στον τέταρτο θωρακικό σπόνδυλο και κατάγματα ηβοϊσχιακών κλάδων της λεκάνης.
Τοποθετήθηκε ενδοπρόθεση στην αορτή. Μετά την αιμοδυναμική σταθεροποίηση του ασθενούς ακολούθησε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη και σταθεροποίηση κατάγματος.
Ο ασθενής μετά την εγχείρηση αποδεσμεύτηκε από τον αναπνευστήρα και έχει καλή επικοινωνία και ομαλή μετεγχειρητική πορεία.
Η αντιμετώπιση των παραπάνω έγινε από το προσωπικό του Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήματος, της μονάδας επεμβατικής ακτινολογίας του Ακτινολογικού τμήματος, το Β’ Ορθοπεδικό τμήμα, το Νευροχειρουργικό τμήμα, και τη Μονάδα της Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Με τα τμήματα μας συνεργάστηκαν ο καθηγητής κ. Χ. Ρούσσος, ο ορθοπεδικός κ. Βαλαβάνης και ο νευροχειρουργός κ. Νομικός\”

\"\"

Στο πλευρό του καλλιτέχνη από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η σύζυγος του, άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, αλλά και φίλοι του που προσπάθησαν να τον στηρίξουν στη δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής του. Δίπλα του ήταν και οι κουμπάροι του Ντόρα Μπακογιάννη και Ισίδωρος Κούβελος, καθώς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης που ζήτησε να ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση της υγείας του.
Ο Μανώλης Κονταρός κατάφερε να ζήσει. Όμως η βαριά νευρολογική κάκωση στην σπονδυλική στήλη, είχε «νεκρώσει» τα πόδια του.
Ακολούθησε η μακρόχρονη νοσηλεία σε ειδικό κέντρο αποθεραπείας στην Γερμανία και η σκληρή προσπάθεια για να φτάσει στο να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα «όρθιος» και δημιουργικός, ενώ η προσπάθεια, όπως ο ίδιος είπε στο Flashnews.gr «συνεχίζεται».
Μια προσπάθεια που – όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές – τον έχει οδηγήσει στο να επαναξιολογήσει τις αξίες της ζωής.
Τρία χρόνια μετά, ο Μανώλης Κονταρός έχει μιλήσει πολλές φορές για το τροχαίο ατύχημα και τις προσπάθειες για να σταθεί «όρθιος». 
Μια από αυτές ήταν μόλις επτά μήνες μετά το τροχαίο, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook