Επιχείρηση απαγωγής του γιου του γνωστού εφοπλιστή Μαρτίνου σημειώθηκε γύρω στης 3.15 το μεσημέρι, σήμερα.

Πάνοπλοι άνδρες προσπάθησαν να απαγάγουν τον 33χρονο Ανδρέα  Μαρτίνο, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ξάδελφος της βουλευτού της ΝΔ, Γεωργίας Μαρτίνου. έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας MINERVA MARINE στη Βούλα, χωρίς ευτυχώς, επιτυχία.

Οι δράστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν το αυτοκίνητο του Ανδρέα Μαρτίνου, αφού 200 μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας μπροστά του βρέθηκε το βαν και ένα ακόμα αυτοκίνητο κλείνοντάς του του δρόμο. Πίσω του ήταν το τρίτο αυτοκίνητο μάρκας σιτροέν. Η πρόθεσή τους ήταν εμφανής. 

\"\"

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο Ανδρέας Μαρτίνος έκανε όπισθεν, εμβόλισε το σιτροέν, διέφυγε βγαίνοντας στο πίσω μέρος της εταιρείας και πηδώντας  έναν μανδρότοιχο βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου ασφαλής. 

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Εκατό μέτρα πιο πάνω στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο μάρκας σιτροέν βάζοντάς του φωτιά, και ένα χιλιόμετρα πιο μακριά εγκατέλειψαν δεύτερο αυτοκίνητο τύπου βαν και μάρκας μιτσουμπίσι.

\"Απόπειρα

Το βαν φέρει πινακίδες Μεταμόρφωσης Αττικής, δεν είναι κλεμμένο και προφανώς οι δράστες θα μετέφεραν μ\’ αυτό τον απαχθέντα. 

Επί τόπου βρίσκεται ο ταξίαρχος της Δ/νσης Νοτιοανατολικής Αττικής Λουκάς Τουρπέτας και άλλοι υψηλοβαθμοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή στην απόπειρα απαγωγής, τουλάχιστον επτά ατόμων.

Η οικογένεια Μαρτίνου

Η εν λόγω οικογένεια δραστηριοποιείται σήμερα στη ναυτιλία με τρεις εταιρείες: η Thenamaris διαθέτει έναν ισχυρό στόλο που αποτελείται από 34 δεξαμενόπλοια και 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 4 περίπου εκατ. τόνων, η Minerva Marine ελέγχει έναν στόλο με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατ. τόνων και η East Med διαθέτει 30 περίπου bulk carriers, η χωρητικότητα των οποίων υπολογίζεται σε 2,8 εκατ. τόνους.

vimaonline.gr/protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook