Με οργισμένες, αλλά και σκωπτικές διαρροές αντιμετωπίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη το αίτημα 11 στελεχών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής) να συγκληθεί εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις. 
Πέραν των άλλων το αίτημα αιφνιδίασε την ηγεσία, ενώ θεωρήθηκε ότι υπαινισσόταν αμφισβητήσεις στους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου σε κεντρικά θέματα.
Στελέχη προσκείμενα στην ηγεσία του Κινήματος δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για την κίνηση των 11, οι οποίοι προέρχονται από το πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό μπλοκ. Θεωρούν ότι το αίτημα είναι παρελκυστικό και υποκριτικό, καθώς πολλοί εξ αυτών είχαν ήδη ενημερωθεί ότι επίκειται συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα (Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Δεκεμβρίου) και άρα δεν υπήρχε η ανάγκη της επιστολής. Κάνουν δε λόγο για «επιστολή χωρίς νόημα, μόνο για φτηνό εντυπωσιασμό».
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν με νόημα ότι εάν ήθελαν οι βουλευτές που μετέχουν στην κίνηση να θέσουν θέμα για τις εξελίξεις και τους χειρισμούς της ηγεσίας θα μπορούσαν να το κάνουν στην προ ημερών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας – πράγμα που δεν έπραξαν αφού δεν πήραν καν το λόγο, όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά.
Το ουσιαστικό πρόβλημα των 11, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι η διαφωνία τους με το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και η άρνησή τους να συμμετάσχουν και βοηθήσουν στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο της προοδευτικής παράταξης.
Επισημαίνουν ότι ουδείς εκ των λεγόμενων παπανδρεϊκών στελεχών παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κίνησης των «58» για την κεντροαριστερά, ενώ επισημαίνουν και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η άρνηση του Φ. Σαχινίδη να παραστεί σε ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα προ ημερών, με ομιλήτρια την Αθηνά Δρέττα. 
«Κανείς τους δεν θέλει να πετύχει το εγχείρημα και ανακάμψει ο χώρος, παρά μόνο επιδιώκουν τη μόνιμη εσωτερική αναστάτωση» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη γενικότερη στρατηγική, που επιλέγουν κάποια τμήματα των παλαιών παπανδρεϊκών δυνάμεων, χωρίς όμως να μιλούν –ακόμα- για υπονόμευση της ηγεσίας.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook