Χιονοθύελλα με ασυνήθιστη ένταση σαρώνει την περιοχή της Ιερουσαλήμ και τμήματα της Δυτικής Όχθης ντύνοντας τα πάντα στα λευκά και προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις με εκατοντάδες ακινητοποιημένα οχήματα στους απροσπέλαστους δρόμους.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι έπεσε από την Πέμπτη και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχεια της χιονόπτωσης και μέσα στην ημέρα.

«Στα 54 χρόνια μου δεν θυμάμαι τέτοιο θέαμα, τόσο χιόνι δεν μπορώ να το θυμηθώ», δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Nir Barkat.

Οι Αρχές έχουν απευθύνει στους πολίτες έκκληση να μείνουν σπίτι τους ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει σήμερα προγραμαμτισμένη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Ο Κέρι έφτασε χθες και συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στην προσπάθειά του να δώσει ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν τέτοια που δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ισραηλινός στρατός συνέβαλε στη διάσωση εκατοντάδων πολιτών που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στους δρόμους κοντά στην Ιερουσαλήμ, ενώ περισσότεροι από 500 φιλοξενήθηκαν σε αυτοσχέδιο καταφύγιο.

Οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη έκλεισαν μέχρι νεωτέρας ενώ πεσμένα κλαδιά δέντρων έκοψαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook