Σε εμπρηστική ενέργεια με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.


Συγκεκριμένα, στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης).Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα από τον συναγερμό του σπιτιού.Η παρέμβασή της ήταν άμεση και έτσι η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Ωστόσο,  σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταστραφεί το σαλόνι και ένα μικρό μέρος της κουζίνας.Επί τόπου βρέθηκαν άνδρες της Ασφάλειας, του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής αλλά και της Ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.Το σπίτι δεν κατοικείται και έτσι δεν κινδύνευσε κανείς από την οικογένεια του κ. Σημίτη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

ΝΔ: Καταδικάζουμε την επίθεση στο εξοχικό του κ. Σημίτη

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται», αλλά και «τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος».

«Η βία δεν θα περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Να απομονώσουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη».

«Πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων. Να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αποδοκιμασία για τον εμπρησμό στο εξοχικό του κ. Σημίτη

«Εκφράζουμε την πλήρη αποδοκιμασία μας για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη», λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

protothema.gr