Από τις 26 έως και τις 31 Αυγούστου 2011 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα κινείται στους ρυθμούς της Παγκρήτιας Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου του Δήμου, όπως αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Κατασκευαστικής Εταιρείας, οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου, μέλη των προηγούμενων οργανωτικών επιτροπών της έκθεσης, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και ο πρόεδρος της Άλφα Εκθεσιακής κ. Άγγελος Καραμπίκας.

Όπως αποφασίστηκε, η έκθεση για πρώτη χρονιά θα έχει εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου, με διοργανωτή το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και ανάδοχο την Άλφα Εκθεσιακή. Επιπλέον, θα ζητηθεί η στήριξη της έκθεσης από τα ανάλογα Υπουργεία, την Περιφέρεια Κρήτης και τα Επιμελητήρια.

Η 10η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως θα ονομάζεται, θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

1. Εκθεσιακό κομμάτι
2. Παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση επισκεπτών, επιχειρηματιών, εμπόρων αλλά και αγροτών
3. Πολιτιστικά δρώμενα