Μασκοφόροι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 18 εργαζόμενους πετρελαϊκής εταιρείας, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Ιρανοί υπήκοοι, έξω από την πόλη Μουκνταντίγια στο βορειοανατολικό Ιράκ.

Οι εργαζόμενοι, 15 από το Ιράν και τρεις από το Ιράκ, δέχθηκαν επίθεση ενώ επιχειρούσαν να ανοίξουν χαντάκι για την επέκταση του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου που ενώνει το Ιράν με το Ιράκ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις νωρίτερα την Παρασκευή στην ιρακινή επικράτεια με τη βία να παραμένει καθημερινό φαινόμενο παρά τα μέτρα που έχουν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας. Στην πόλη Ναχραουάν, κοντά στη Βαγδάτη, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη δίπλα σε ψαραγορά με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Στο Ραμαντί, στα δυτικά της πρωτεύουσας, βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν κοντά σε ομάδα αστυνομικών, σκοτώνοντας ένα πολίτη.

Στη Βαγδάτη ένοπλοι σκότωσαν δύο άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου.

Τα επεισόδια βίας στο Ιράκ έχουν αυξηθεί φέτος σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα του 2008 και του εμφυλίου πολέμου που αιματοκύλισε την χώρα μετά την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση του 2003. Από τις αρχές του έτους έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 6.350 άνθρωποι.

newsbeast.gr