Στην τελευταία του κατοικία στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου, μεταφέρεται ο Νέλσον Μαντέλα.

Έπειτα από τη δίωρη επικήδεια τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ταφή του Νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών.

Η ταφή πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα και σε αυτή παρευρίσκονται μόνο  μόνο 450 άνθρωποι, κυρίως συγγενείς.

Νωρίτερα, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην ιδιοκτησία των Μαντέλα, παρουσία 4.500 ανθρώπων, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε Μόργκαν Τσβάνγκιραϊ, μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι ηγέτες και διασημότες, όπως η Όπρα Ουίνφρι, ο πρίγκιπας Κάρολος και o επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το παρών έδωσε τελικά και ο πρώην αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο οποίος είχε ανακοινώσει χθες ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία του στενού φίλου και συνεργάτη του, επειδή δεν προσκλήθηκε, θα μεταβεί τελικά στο Κούνου για την τελετή που θα γίνει την Κυριακή.

Η τελετή της κηδείας άρχισε με τη μεταφορά του καλυμμένου με τη νοτιοαφρικανική σημαία φερέτρου κάτω από μια τεράστια σκηνή που έχει στηθεί.

Κατά την έναρξη της τελετής το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου Μπακέλα Μπέτε, η οποία τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι ο Μαντέλα «κατέστησε την υποδουλωμένη χώρα τη Νότια Αφρική του σήμερα».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook