Τελευταία ενημέρωση 19:15

Με ομιλίες βουλευτών της, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή μπροστά απο τα γραφεία της στην οδό Τζανακάκη,εν μέσω έντασης καθώς ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιφασιστών σε απόσταση λίγων μέτρων, στην συμβολή της οδού Τζανακάκη με την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Παρά την ένταση, οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν σε ήρεμο κλίμα και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Φορείς των Χανίων, όπως η ΕΛΜΕ και άλλοι τονίζουν πως \”οι φασίστες δεν έχουν θέση στα Χανιά\” και ότι \”το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη είναι πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα των Χανιωτών\”.

Η συγκέντρωση των αντιφασιστών προκάλεσε την οργή βουλευτών της Χ.Α. και ειδικά του Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος απέδωσε στην συγκέντρωση των αντιφασιστών την παρουσία ελάχιστων ατόμων στην συγκέντρωση της Χ.Α., ενώ σε δηλώσεις του εξαπέλυσε μύδρους κατα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκάλεσε \”ψευτόμαγκα απο την Καλαμάτα\”.



Βέβαια ο κ.Αρβανίτης \”παρέλειψε\” να αναφέρει πως ουσιαστικά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν \”αποκλείσει\” τους αντιφασίστες διαδηλωτές οι οποίοι ήταν πολλαπλάσιοι απο τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση της Χ.Α. στην οποία υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση απο όποιον ήθελε.

Σε ηπιότερους τόνους αναφέρθηκε στον κ.Δένδια και στην ΝΔ ο βουλευτής της Χ.Α. Κ.Μπαρμπαρούσης, κάνοντας λόγο για θερμή υποδοχή.

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τελείως το σημείο της συγκέντρωσης της Χ.Α. σε εφαρμογή σχεδίων που είχαν πετύχει στο παρελθόν και με στόχο – πάση θυσία – να μην \”συναντηθούν\” συγκεντρωμένοι απο τις δύο πλευρές.

\"\"

\"\"

\"\"

Όπως είχε ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή, η συγκέντρωσή της αποτελεί διαμαρτυρία \”για τις παράνομες πολιτικές διώξεις που έχει μεθοδεύσει η χούντα Σαμαρά/Βενιζέλου σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους και το εγχώριο ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook