Ξεκινούν σήμερα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Για μια ακόμη χρονιά οι εορταστικές εκδηλώσεις βασίζονται στην εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας την αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε φορείς, συλλόγους, σωματεία, εκπαιδευτική κοινότητα και Δημοτική Αρχή.

Η αρχή γίνεται στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου όπου σήμερα στις 8:00 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι πραγματοποιείται εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Φορείς και εθελοντές έχουν ετοιμάσει μια μεγάλη γιορτή με πλούσιο ζωντανό κρητικό πρόγραμμα, χορευτικά συγκροτήματα και κεράσματα που υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το κέφι μικρών και μεγάλων.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου, όπου στις 8:00μ.μ. στο κέντρο της πλατείας Καστελλίου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού, ενώ χριστουγεννιάτικο παζάρι και δρώμενα θα ξεκινήσουν από νωρίς το μεσημέρι. Στη Δημοτική Ενότητα Θραψανού οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν γευστικές εκπλήξεις την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται εκδηλώσεις που θα φωτίσουν τα παιδικά χαμόγελα.

Σήμερα στο Αρκαλοχώρι

Στο Αρκαλοχώρι στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας έχει στηθεί ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό με δρώμενα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Σήμερα από τις 5:00 το απόγευμα:

… ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ . Οι μικροί μας φίλοι ζωγραφίζουν και στολίζουν τα σπιτάκια με τις δικές τους ευχές . ( Σύλλογος Γονέων Παιδικού σταθμού Αρκαλοχωρίου )

… Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητα λικέρ και μαρμελάδες ( Σύλλογος Γονέων Παιδικού σταθμού Αρκαλοχωρίου )

… ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ . Το «Υλικό Ονείρων» αφηγείται παιδικά παραμύθια (Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου)

… ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ . Τα ξωτικά των Χριστουγέννων διασκεδάζουν τους μικρούς επισκέπτες ( Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου )

… Κάλαντα στους δρόμους της πόλης (ΚΔΑΠ)

… Οι Αγιοβασιλίτσες μοιράζουν σκουφάκια σε όλους (Φροντιστήριο Ορίζοντες)

… Η οργανωτική επιτροπή μοιράζει τριγωνάκια για τα κάλαντα

… Η φάτνη μας ζωντανέυει με την παρουσία του Ιωσήφ και των αληθινών ζώων που προσπαθούν να ζεστάνουν το θείο βρέφος ( Θεατρική Ομάδα Μαχαιράς )

… ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

… Ζωντανό κρητικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Μαρίνου Πλευράκη

… Χορευτικό πρόγραμμα από :
• τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
• τη σχολή κρητικών χορών Μαυρόκωστα (παράρτημα Αρκαλοχωρίου)
• τη σχολή κρητικών χορών Παπαδάκη Χριστίνας

… Κέρασμα από τον Πολιτιστικό & τον Εμπορικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου

Τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Αρκαλοχώρι στηρίζουν: ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΦΙΛΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Ο.Φ.Α.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook