Διαγωνισμό για το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα πριν από την επίσημη παρουσίαση του τον Ιανουάριο του 2014.

Ο διαγωνισμός που ξεκινά για τους Ευρωπαίους κατοίκους άνω των 18 ετών, δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Οι παίκτες πρέπει να ανακαλύψουν τέσσερα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου και να μαντέψουν τον αριθμό τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία στη ζώνη του ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ο διαγωνισμός αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. και λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2014, στις 11.59 μ.μ. (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Οι 20 από τους παίκτες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσουν από ένα διακεκριμένο (VIP) τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» με την ιδιόχειρη υπογραφή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 80 ακόμη διαγωνιζόμενοι θα λάβουν από ένα αναμνηστικό τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της πρώτης σειράς.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ θα παρουσιαστεί επισήμως στις 13 Ιανουαρίου 2014 και θα τεθεί σε κυκλοφορία αργότερα εντός του έτους.

Όπως δήλωσε η Christine Graeff, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Γλωσσικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «το ευρώ είναι το πιο ευδιάκριτο και διεθνώς αναγνωρίσιμο σύμβολο της ενωμένης Ευρώπης. Πράγματι, 334 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα τραπεζογραμμάτια ευρώ. Αυτό το παιχνίδι μας υπενθυμίζει με ευχάριστο τρόπο ότι αξίζει να τα κοιτάμε πιο προσεκτικά».

newmoney.gr