Η τελετή απονομής των μεταπτυχιακών & διδακτορικών διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18.12.2013 & ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθεί Βραβείο Αριστείας στον Δρ. Άγγελο Μπλέτσα, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών για το ερευνητικό του έργο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 στον τομέα των ασυρμάτων δικτύων.

Την τελετή θα ανοίξει η Παιδική Χορωδία Β’ του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων με αποσπάσματα από το μιούζικαλ «Ο Ιωσήφ και ο Θαυμαστός Πολύχρωμος Χιτώνας» .

Πρόγραμμα

– Η Παιδική χορωδία Β’ Βενιζελείου Ωδείου Χανίων σε αποσπάσματα από το μιούζικαλ «Ο Ιωσήφ και ο Θαυμαστός Πολύχρωμος Χιτώνας» (\”Joseph and the amazing technicolor dreamcoat\”) των Andrew Lloyd Webber (μουσική) και Tim Rice (λιμπρέτο). Διασκευή για τρίφωνη παιδική χορωδία & πιάνο – Διεύθυνση: Γ. Καλούτσης Πιάνο: Ν. Περάκης
– Είσοδος Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων Σχολών
– Χαιρετισμός του Πρύτανη Βασίλειου Διγαλάκη
– Απονομή Βραβείου Αριστείας στον Άγγελο Μπλέτσα, Επ. Καθ. Σχολής ΗΜΜΥ
– Ομιλία του τιμώμενου «Πολιτειακό Κεφάλαιο και η σημασία του στην Έρευνα.»
– Απονομή Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης & Διδακτορικών Διπλωμάτων

Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων Σχολών – Λήξη τελετής – Αναμνηστική φωτογράφηση

Πέρας προσέλευσης αποφοίτων μέχρι 18:50

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Μπλέτσα

Το Βραβείο Αριστείας 2013 πρόκειται να απονεμηθεί στον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Άγγελο Μπλέτσα σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα των ασύρματων δικτύων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Η απονομή του Βραβείου θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο πλαίσιο της τελετής απονομής μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Μπλέτσας αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές του περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το 2001 και το 2005, αντίστοιχα. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα Ερευνητικά Εργαστήρια της Mitsubishi Electric στο Κέϊμπριτζ της Μασαχουσέτης και στο Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούνιο του 2009 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στην Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ασύρματες επικοινωνίες και δίκτυα με έμφαση σε τεχνολογίες χαμηλού κόστους για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο 2008 IEEE Communications Society G. Marconi Prize Paper Award, διάκριση ερευνητικής εργασίας στο διεθνές συνέδριο IEEE ISWCS 2009 και δεύτερο βραβείο καλύτερης εργασίας φοιτητή στο διεθνές συνέδριο ΙΕΕΕ RFID-TA 2011. Η έρευνά του έχει προσελκύσει τετραψήφιο αριθμό ετεροαναφορών.

Λίγα λόγια για την Παιδική Χορωδία Β΄ του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων:

Η Παιδική Χορωδία Β\’ του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με στόχο την σκηνική παρουσίαση του μιούζικαλ \”Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤAΣΤΙΚΟΣ ΧΙΤΩΝΑΣ ΤΟΥ\” του Andrew Lloyd Webber. Σκοπός της προσπάθειας είναι να παρουσιαστεί σε πλήρη σκηνική παραγωγή τον Φεβρουάριο 2014 ως εκδήλωση τιμής και μνήμης στην επέτειο του θανάτου της αξιόλογης Χανιώτισσας πιανίστας Αλίκης Βατικιώτη. Το έργο έχει διασκευαστεί από τον Γιώργο Καλούτση έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις δυνάμεις μιας μικρής παιδικής χορωδίας, χωρίς δύσκολα σκηνικά, πολλούς σολίστες και μεγάλη πλοκή.

Το έργο: – Αρχικά ο συνθέτης έγραψε μια μικρή καντάτα πάνω στο θέμα του Ιωσήφ. Το έργο είχε τόση επιτυχία ώστε στη συνέχεια το ανέπτυξε σε ένα πλήρες μιούζικαλ. Αυτό έγινε πριν από το \”Jesus Christ Superstar\” την πρώτη μεγάλη και σκανδαλώδη επιτυχία του Webber! Όπως και στο έργο αυτό, ο \”Josef\” χρησιμοποιεί μια πολλή κυνική άποψη της ιστορίας προβάλλοντάς την στην σύγχρονη εποχή με επίκαιρους υπαινιγμούς και σύγχρονους ρυθμούς: \”rock\”, \”country\”, \”calypso\” και άλλους.

Ένα μέρος του έργου θα εκτελεστεί την Τετάρτη 18.12.2013 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε μια μικρή μορφή \”κονσερτάντε\”. Διευθύνει: Γιώργος Καλούτσης Πιάνο: Νίκος Περάκης.

Αποσπάσματα από το \”μιούζικαλ\” -Ο Ιωσήφ και ο θαυμαστός πολύχρωμος χιτώνας- (Αγγλικός τίτλος του έργου: \”Joseph and the amazing technicolor dreamcoat\”) των Andrew Lloyd Webber, μουσική και Tim Rice, λιμπρέτο.

Διασκευή για τρίφωνη παιδική χορωδία και πιάνο: Γιώργος Καλούτσης.
Στο πιάνο ο Νίκος Περάκης.

— Αρ. 2. \”Joseph\’s dreams\” ( Συνωμοσία). Οι αδελφοί του Ιωσήφ δεν αντέχουν την υπεροψία του, με τον ωραίο χιτώνα του και τα όνειρά του στα οποία προβλέπει την άνοδό του σε υπέρτατα αξιώματα, και αποφασίζουν να τον ξεκάνουν…

–Αρ. 12. ¨Τhose Canaan days\” (Αναμνήσεις). Στον καιρό των ισχνών αγελάδων οι αδελφοί αναπολούν τις ευτυχισμένες καλές μέρες. Η σκηνή μετατίθεται από τους Webber-Rice στο Παρίσι με ένα μελαγχολικό γαλλικό αργό βαλς.

–Αρ. 6. \”Close every door\” (Απομόνωση). Ο Ιωσήφ κλεισμένος στα μπουντρούμια της Αιγύπτου απελπίζεται και θέλει να κλείσουν όλες οι πόρτες της ζωής και να ξεχαστεί από τον κόσμο.

–Αρ. 5. \”Potifar\” (To Σκάνδαλο). Ο μέγας και τρανός Ποτιφάρ τον πήρε στην υπηρεσία του αλλά η Κυρία Ποτιφάρ είχε άλλες βλέψεις … με το αποτέλεσμα ο Κύριος Ποτιφάρ να τον κλείσει στη φυλακή.

–Αρ. 15 \”Benjamin calypso\” (Συμφιλίωση). Ο Ιωσήφ για να ξεσκεπάσει τους αδελφούς του ενοχοποιεί τον νεότερο αδελφό του Μπέντζαμιν ότι του έκλεψε ένα χρυσό κύπελλο. Οι αδελφοί διαμαρτύρονται με Βραζιλιάνικους ρυθμούς!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook