Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία του φιλιού που έδωσε η 20χρονη διαδηλώτρια Νίνα ντε Τσίφρε στον αστυνομικό Σαλβατόρε Πιτσιόνε, η οποία θεωρείται δείγμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Παρ’ όλα αυτά, η κοπέλα κατηγορείται σήμερα για σεξουαλική παρενόχληση, αφού όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών, Φράνκο Μακάρι στην εφημερίδα «Independent»: «Κατηγορούμε τη διαδηλώτρια για χρήση σεξουαλικής βίας και προσβολή δημόσιου λειτουργού. Αν την είχε φιλήσει ο αστυνομικός, θα είχε ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».

«Αν την είχα αγγίξει εγώ, θα γινόταν έξαλλη. Γιατί εμείς να ανεχτούμε τη δική της συμπεριφορά;», προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει: «Ναι, ένα φιλί είναι θετικό γεγονός. Όμως, σε αυτό το πλαίσιο, ανάμεσα σε αυτά τα δύο άτομα, ήταν απλά κίνηση ασέβειας».

Η διαδηλώτρια δεν έμεινε μόνο στο φιλί της φωτογραφίας, αλλά στη συνέχεια, έγλειψε τα δάχτυλά της και τον άγγιξε στο στόμα.Από την πλευρά του, ο αστυνομικός της φωτογραφίας δήλωσε ότι «όταν φορώ τη στολή μου, αντιπροσωπεύω την αστυνομία και έχω υποχρέωση να μην απαντήσω σε προκλήσεις. Το σημαντικό είναι τελικά, ότι η διαδήλωση έληξε ειρηνικά».

Για την ιστορία, Η διαδήλωση διαμαρτυρίας αφορούσε την επέκταση μίας σιδηροδρομικής γραμμής στη βόρεια Ιταλία, η οποία θα μειώσει τον χρόνο διαδρομής Μιλάνο-Παρίσι από επτά σε τέσσερις ώρες. Η ένωση ιταλών αστυνομικών κατήγγειλε το γεγονός στους εισαγγελείς του Τορίνο.

zougla.gr