Το δημόσιο του κρατιδίου Ρηνανία-Βεστφαλία δαπάνησε το ποσό των 4.300.000 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή φυλακής που θα κατέληγε να «φιλοξενούσε» έναν και μόνο κρατούμενο και θα απασχολούσε τουλάχιστον 26 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή Oberhausen ανακαινίστηκε το 2011 προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο θεραπείας για διανοητικά άρρωστους και αρκετά βίαιους έγκλειστους.

Είχε χώρο για 18 κρατούμενους και κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή αυτή.

Το κρατίδιο δαπάνησε άλλα 2 εκατομμύρια για το προσωπικό ενώ τα έξοδα σίτισης, ιατρικής περίθαλψης και νοσηλευτικής μέριμνας ανήλθαν σε άλλα 175.425 ευρώ.

Και φυσικά, σύμφωνα με το Γερμανικό Μέσο, thelocal, οι υπεύθυνοι διέθεσαν ένα ακόμη εκατομμύριο για εξοπλισμό και έπιπλα.

\"\"

Αλλά στους 12 μήνες λειτουργίας της, είχε μόνο έναν …έγκλειστο-έναν καταδικασμένο για σεξουαλικό έγκλημα. Φυσικά η συγκεκριμένη φυλακή έβαλε λουκέτο και τώρα έχει μετατραπεί σε «χώρο» πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που αλληλοκατηγορούνται για το «τέρας» που δημιούργησαν.

\"\"

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook