Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκαν δύο Βρετανίδες που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα κοκαΐνη αξίας 1,7 εκατ. ευρώ από το Περού. Οι Michaella McCollum Connolly και η Melissa Reid δικάστηκαν χθες σε δικαστήριο της Λίμα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο λόγω της τεράστιας αξίας των ναρκωτικών όσο και λόγω της ηλικίας των δύο γυναικών, που είναι μόνο 20 χρονών.

Οι δύο 20χρονες είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Λίμα τον Αύγουστο έχοντας στην κατοχή τους 11 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε συσκευασίες φαγητού, μέσα στις αποσκευές τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν κλείσει πτήσεις προς τη Μαδρίτη και στη συνέχεια τη Μαγιόρκα.

Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως εξαναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από ένοπλη συμμορία που απειλούσε τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Είπαν στις Αρχές πως εργάζονταν στην Ίμπιζα και δεν είχαν συναντηθεί στο παρελθόν μέχρι τη στιγμή που έπεσαν θύματα απαγωγής και τους δόθηκε η εντολή να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα.

Οι 20χρονες δέχθηκαν να δηλώσουν ενοχή στην κατηγορία του εμπορίου ναρκωτικών με την ελπίδα να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές. Ο εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας πως το ζευγάρι παραδέχθηκε μόνο μέρος των ενεργειών του και πως επινόησε την ιστορία με την απαγωγή.

Ευτυχώς για τις ίδιες η αφήγησή τους έγινε πιστευτή από τους δικαστές κι έτσι τους επιβλήθηκε η ελάχιστη ποινή.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook