Αναβρασμός επικρατεί στη ΔΕΥΑ Χανίων μετά το νέο έγγραφο που έφτασε τη Δευτέρα από το υπουργείο, στο οποίο γίνεται σαφές ότι το προσωπικό θα μπει στην ενιαία αρχή πληρωμών ενώ ζητάται να δοθούν και οι ισολογισμοί της επιχείρησης από το 2008 και μετά (δηλαδή ακόμα και πριν τον Καλλικράτη)!

Την ίδια ώρα έχει συγκληθεί αύριο κρίσιμη συνάντηση του Δ.Σ της ένωσης των ΔΕΥΑ με τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η ανησυχία είναι διάχυτη από τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ για την αυριανή συνάντηση, καθώς θεωρείται ότι εκεί ο Γιάννης Μιχελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του υπουργείου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων Νίκη Αποστολάκη, είναι παράτυπο να υπαχθούν οι υπάλληλοι στην ενιαία αρχή πληρωμών, από τη στιγμή που ειναι ιδιωτικού δικαίου και η ΔΕΥΑ δεν πληρώνονται από το δημόσιο.

Με βάση αυτή την απαίτηση του υπουργείου, για την ενιαία αρχή πληρωμών, τους ισολογισμούς και νωρίτερα την απογραφή, σύμφωνα με την κ. Αποστολάκη δεν αποκλείεται αύριο ο υπουργός να τους ανακοινώσει ότι οι ΔΕΥΑ πρόκειται να περάσουν στους δήμους. 

Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δ.Σ. Ένωσης όλων των ΔΕΥΑ με αυτό το αντικείμενο συζήτησης, σε κλίμα φορτισμένο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook