Την Κυριακή 15/12/2013 ο νεοϊδρυθείς Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών διενέργησε Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός αγωνιστικού διεκδικητικού ταξικά προσανατολισμένου μαζικού φορέα των αγροτών στο χωριό μας.

Αναδείχτηκαν τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν στις μέρες μας οι φτωχοί μικροί και μεσαίοι αγρότες της περιοχής: το μεγάλο κόστος παραγωγής, η φοροληστεία, τα χαράτσια στα αγροτεμάχια, η φορολογία από το πρώτο ευρώ με 13% με κράτημα λογιστικών βιβλίων, το μεγάλο ποσοστό αγροτών που έχει ανασφάλιστα βιβλιάρια, ο κίνδυνος κατασχέσεων και πλειστηριασμών, οι μειώσεις των επιδοτήσεων που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ.

Τονίστηκαν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής που υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ που μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ξεκληρίζει τους αγρότες πανελλαδικά. Σε αυτή τη λογική αντικρούστηκε το επιχείρημα ότι τις επιδοτήσεις της Κρήτης τις παίρνουν άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή λογική βγάζει λάδι την ΚΑΠ. Όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες βράζουμε στο ίδιο καζάνι και έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό εχθρό.

Για όλα αυτά επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να δοθεί απάντηση με αγώνες που δεν θα γίνονται ούτε εξ αποστάσεως ούτε με ανάθεμα αλλά με οργάνωση, αντοχή με στόχο την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Αυτό προϋποθέτει την οργάνωση ενός ενωτικού μαζικού ισχυρού αγροτικού κινήματος που θα είναι έτοιμο και ικανό να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Προϋποθέτει ακόμα την απαλλαγή του αγροτικού κινήματος από τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού ο οποίος οδήγησε τους αγροτικούς συλλόγους σε διάλυση και τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις σε πλήρη υποταγή στα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και στην αποδοχή της αντιαγροτικής πολιτικής.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε. Αποδείξαμε στην πράξη ότι οι αγρότες, μπροστά στην ανάγκη οργάνωσής τους σε αγροτικούς συλλόγους, δεν χρειάζονται ούτε πρωτοδικεία ούτε υπόκλιση σε νόμους. Διενεργήσαμε εκλογές με υποδειγματικό τρόπο με μοναδικό γνώμονα την υλοποίηση του καταστατικού μας.

Πλέον ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών είναι νομιμοποιημένος στη συνείδηση των αγροτών του χωριού. Καλούμε λοιπόν τους Αρχανιώτες να μαζικοποιήσουν τον Αγροτικό Σύλλογο, να παλέψουν για να προασπίσουν το χαρακτήρα του μέσα από τις μαζικές του διαδικασίες και την καθημερινή πάλη, ώστε να γίνει ο Σύλλογος προπύργιο λαϊκής οργάνωσης της περιοχής.

Επίσης καλούμε και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να προχωρήσουν και αυτοί πιο θαρρετά στην δημιουργία και μαζικοποίηση αγροτικών συλλόγων. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας σε κοινή συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook