Tο πρωτοποριακό σύστημα \”Εργάνη\”, παρουσίασε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και στο Ηράκλειο.

Ο κ. Κεγκέρογλου επισκέφτηκε το Ηράκλειο για να παρουσιάσει στην ημερίδα του υπουργείου Εργασίας με θέμα : «Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη: Ένα καινοτόμο εργαλείο καταγραφής και σχεδιασμού των πολιτικών της Εργασίας» το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα Πληροφοριακό συστημα, καταγραφής και σχεδιασμού των πολιτικών της Εργασίας.

«Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία του συστήματος διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε με αξιοπιστία το δυναμισμό και τις τάσεις της μισθωτής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Η μεγάλη χρησιμότητα του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη είναι η ψηφιακή διαχείριση όλων των δεδομένων που συγκεντρώνει και των δευτερογενών στοιχείων που προκύπτουν από την επεξεργασία του και είναι προφανές ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες για το υπουργείο Εργασίας και, γενικότερα, τους φορείς άσκησης πολιτικών για την εργασία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Υφυπουργός επισήμανε πως μέσα από το «Εργάνη», αναβαθμίζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας στην αγορά εργασίας, την οικονομία και την κοινωνία.

«Απο την 1η Μαρτίου 2013,που ξεκίνησε, η λειτουργία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφονται κάθε μήνα και σε πραγματικό χρόνο οι μεταβολές του μισθωτού προσωπικού των επιχειρήσεων και αποτυπώνονται οι ροές μισθωτής απασχόλησης.

Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτελεί ένα απο τα βασικά εργαλεία του συστήματος διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε με αξιοπιστία το δυναμισμό και τις τάσεις της μισθωτής απασχόλησης στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook