Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Είναι φαίνεται στη… μοίρα της Κρήτης, το οδικό δίκτυο να ταυτίζεται με τα \”μπαλώματα\” και τις κακοτεχνίες.

Από το \”πεπρωμένο\” αυτό δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο δρόμος της συμβολής του δρόμου προς Κορακιές με την Ελ. Βενιζέλου στο Ακρωτήρι.

Πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Κουνουπιδιανών η κεντρική οδός της Αριστοτέλους που ενώνει τα Κουνουπιδιανά με την οδό Ακρωτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών. Ωστόσο η… χαρά δεν διήρκεσε πολύ.

Όπως κατήγγειλε στο Flashnews.gr αναγνώστης, το δρόμο όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, έσκαψαν συνεργεία προκειμένου να περάσουν σωλήνες άρδευσης.

\"\"

Στη συνέχεια συνεργείο ανέλαβε να καλύψει με \”μπάλωμα\” το άνοιγμα και την τομή όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Με την τομή όπως φαίνεται, να μην έχει καλυφθεί σε όλο το μήκος από κατά τα άλλα υποτυπώδη άσφαλτο, είναι άραγε αυτό το βέλτιστο δυνατό αποτελέσμα ενός έργου;

\"\"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, ο αναγνώστης, από το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα:

\”Εδώ και δύο βδομάδες η κατάσταση απο την εικόνα (1) έχει βελτιωθεί (!) στην εικόνα (2) όπου και παραμένει. Προφανώς όταν αποφασίσουν οι αρμόδιοι (ιδιώτες και δημόσιοι) να συνεχίσουν, θα ολοκληρώσουν το μπάλωμα, με την ίδια υπευθυνότητα και επαγγελματισμό… Και θα αποκτήσουμε στην θέση του κατεστραμένου δρόμου μία ασφαλτοστρωμένη λακούβα ή ένα ασφαλτοστρωμένο σκαλοπάτι. (…ανάλογα με το πόσο υλικό φόρτωσε το πρωί ο \”μάστορας\” στο φορτηγό του)\”.

Μιλήσαμε με το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΑΚ, Μάρκο Πατρελάκη, καθώς επρόκειτο για έργο που είχε αναλάβει ο ΟΑΔΥΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για έργο τοποθέτησης αγωγού από το Πυθάρι στις Πλακούρες, το οποίο άρχισε το περασμένο καλοκαίρι. Πριν από 2,5 μήνες παραδόθηκε πλήρως το έργο και πρόκειται να στείλει τεχνικό στην περιοχή προκειμένου να δει αν έχει υποστεί ζημιά ίσως από τις καιρικές συνθήκες.

Γιατί η αποκατάσταση και η ολοκλήρωση τέτοιων έργων γίνεται σχεδόν πάντα κατά τέτοιο πρόχειρο τρόπο;

Η διαπίστωση του αναγνώστη που έστειλε την καταγγελία και τις φωτογραφίες είναι αποστομωτική:

\”Επιτέλους, πότε θα απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους απιθανους \”επαγγελματίες\”? Ποιοι θα τους ελέγξουν επιτέλους; Άραγε αυτοί που όταν ακούσουν την λέξη \”προγραμματισμός\” ανοίγουν το λεξικό για να δουν τι σημαίνει;
Το λεγε και ο μακαρίτης ο Ξυλούρης: \”ράβε ξήλωνε, δουλειά να μην σου λείπει…\”

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook