Υλικά

• 6 μέτρια κρεμμύδια, περίπου στο ίδιο μέγεθος
• 200 γρ. πλιγούρι
• 80 γρ. καρυδόψιχα (χοντροκομμένα)
• 40 γρ. μαύρες σταφίδες
• 100 γρ. τυρί φέτα
• 70 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 40 ml. γάλα
• 260 γρ. ζωμός λαχανικών
• 100 γρ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικου)
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τυλίγουμε ένα, ένα σε λαδόκολλα και κατόπιν σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20 λεπτά περίπου. 

Στη συνέχεια τα αποσύρουμε και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, αφήνοντας μια στρώση εξωτερικά. Παράλληλα, έχουμε μουσκέψει το πλιγούρι σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε μέτρια μπασίνα (μπόλ). 

Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, ρίχνουμε το μαϊντανό και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι. Φτιάχνουμε τη σάλτσα της φέτας, ανακατεύοντας σε ένα μικρό μπόλ τη φέτα, το γάλα και το γιαούρτι. 

Πάνω από κάθε κρεμμύδι, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα της φέτας και πασπαλίζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Περιχύνουμε με το ζωμό και ψήνουμε 16-18 λεπτά στους 175ο C μέχρι να ροδίσουν.