Την ανησυχία της για την νέα ένοπλη ληστεία σε βάρος πρατηρίου υγρών καυσίμων, εκφράζει η Ένωση Βενιζνοπωλών ν.Χανίων, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται και στο θέμα του ωραρίου.
Αναλύτικά στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:
\”Με αφορμή τη ληστεία με χρήση καλάσνικοφ που έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά, επαναφέρεται στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των πρατηρίων, τα οποία συχνά αποτελούν στόχους ληστών, τη στιγμή που λόγω της οικονομικής κρίσης οι πρατηριούχοι δεν έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν επαρκή μέτρα αποτροπής εγκληματικών εις βάρος τους ενεργειών, πολύ δε περισσότερο να προσλαμβάνουν ιδιωτικό προσωπικό φύλαξης. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το θέμα του ωραρίου. Η απελευθέρωση του ωραρίου είχε ως φυσικό επακόλουθο, τις νυχτερινές ώρες, που ως επί το πλείστον τελούνται εγκληματικές ενέργειες, όπως π.χ. ληστείες, να παραμένουν ανοιχτά αρκετά βενζινάδικα, γεγονός που δυσκολεύει την φύλαξη και την αστυνόμευση των βενζινάδικων.
Βεβαίως, θα ήταν παράλογο να αξιώνεται η διαρκής αστυνομική φύλαξη των πρατηρίων, όμως η τήρηση ωραρίου λειτουργίας όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην απρόσκοπτη προμήθεια με καύσιμα του καταναλωτικού κοινού, αλλά επιπλέον θα καταστήσει αποτελεσματικότερη την προστασία των πρατηρίων και την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών, αφού οι αστυνομικές αρχές κατά τις περιπολίες τους θα επικεντρώνονται στην εποπτεία και φύλαξη μικρότερου αριθμού πρατηρίων, που θα παραμένουν ανοιχτά. 
Με αφορμή, λοιπόν, ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη σε βάρος ενός ακόμα συναδέλφου μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν το ζήτημα της προστασίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων από εγκληματικές ενέργειες και το συναφές θέμα του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook