Το νέο compact crossover της Honda ξεκινά τις πωλήσεις του στην Ιαπωνία, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί και στην Ευρώπη το 2015 με διαφορετικό όνομα και κινητήρες προσαρμοσμένους στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Το νέο compact crossover πόλης της ιαπωνικής φίρμας -που είχε παρουσιαστεί ως Urban SUV Concept- αποτελεί τη νέα πρόταση της Honda, η οποία συνδυάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά με την κομψότητα ενός coupe μοντέλου και τη χρηστικότητα ενός πολυμορφικού, σύμφωνα με την εταιρεία. Ειδικότερα, το ιαπωνικό crossover πατά στη νέα πλατφόρμα που φέρει και η νέα γενιά του Honda Jazz, ενώ επίσης διαθέτει και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος αγγίζει τα 451 λτ.

Ως προς τα μηχανικά μέρη του Vezel -στην Ιαπωνία που λανσάρεται αρχικά- θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και υβριδικούς, όπως τον 1,5 λτ. i-VTEC των 110 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 29,5 ίππων. Το υβριδικό σύνολο θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Βέβαια το εν λόγω crossover όταν θα έρθει στην Ευρώπη το 2015 -με διαφορετικό όνομα – θα τροφοδοτείται από διαφορετικά μηχανικά σύνολα. Οι φήμες αναφέρουν ότι θα διαθέτει τους κινητήρες του Honda Civic, συμπεριλαμβανομένου και του 1,6 λτ. diesel των 120 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται και κάποια υβριδική έκδοση, όπως στο Jazz.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook