Την αδυναμία της να πληρώσει τους φόρους που της αναλογούν παραδέχθηκε η τέως γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία κι ας παίρνω δύο συντάξεις», είπε πριν λίγα λεπτά η κυρία Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής. Μιλώντας στην συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων η κυρία Παπαρήγα εκμυστηρεύτηκε μια προσωπική λεπτομέρεια, κάτι που σπανίως πράττει.

Θέλοντας ωστόσο να επιχειρηματολογήσει ότι ο λαός δεν τα βγάζει πέρα, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έκανε μια προσωπική αναφορά ομολογώντας ότι η δική της σύνταξη (ως φιλολόγου) από κοινού με την σύνταξη του τεθνεώντος συζύγου της Θανάση Παπαρήγα δεν φτάνει για την κάλυψη των υποχρεώσεών της.

Βεβαίως η κυρία Παπαρήγα εισπράττει την βουλευτική αποζημίωση η οποία όμως -όπως είναι γνωστό- στην περίπτωση του ΚΚΕ στο συντριπτικό της ποσοστό παρακρατείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Και καλά να πάει η ελληνική οικονομία ο λαός θα ζει πολύ χειρότερα και θα λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα και το ίδιο θα γίνεται και τον καιρό της ανάκαμψης είτε είναι σαμαρική, είτε είναι τριπρική», έκλεισε την ομιλία της η κυρία Παπαρήγα.

protothema.gr