Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου, αναφορικά με την άμεση και επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Γόρτυνας.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου Γόρτυνας, οι πολίτες διαμαρτύρονται βλέποντας τις περιουσίες τους να λεηλατούνται και τις ζωές τους να τίθενται καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας όλων των μορφών στην περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Στον τομέα της αστυνόμευσης οι οικισμοί του Δήμου Γόρτυνας ανήκουν σε διαφορετικούς αστυνομικούς σταθμούς και τμήματα, ενώ στο Δήμο δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής αλλά και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Γόρτυνας επισημαίνει πως είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Γόρτυνας και δη στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και παραβατικότητα στην εν λόγω περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook