Συνολικά 496 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου, ενώ συνελήφθησαν από αστυνομικούς των ΤΑΕ 2 άτομα από το Πακιστάν, ηλικίας 28 και 25 ετών, για παράνομο εμπόριο τσιγάρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας, εντοπιστήκαν οι συλληφθέντες, να έχουν στην κατοχή τους με σκοπό την πώληση, δέκα κούτες τσιγάρα των δέκα πακέτων και επιπλέον οκτώ πακέτα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έρευνα, στο σπίτι τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 ακόμη, κούτες τσιγάρων, των δέκα πακέτων, και μία κούτα των οχτώ πακέτων, τα οποία επίσης δεν έφεραν, την ειδική από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.