Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Αγώνα το 2010, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 08 Μαΐου 2011.

Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο φετινός αγώνας είναι λίγο μεγαλύτερη, περίπου 20 km, και είναι Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει φέτος ο τερματισμός.

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Στον 2ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 96 αθλητές από όλη την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, οπότε ο Αγώνας προβλέπεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον από άποψη συναγωνισμού.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου έχουν προετοιμαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του και οι εθε-λοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βοηθήσουν, για άλλη μία φόρα, με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις.

Η Κλινική ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ Α.Ε.-Θεραπευτήριο IASIS θα διαθέσει ένα από τα ασθενοφόρα της, το οποίο σταθμεύει στο οροπέδιο Ομαλού καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της διοργάνωσης, για ενδεχόμενη αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού ατυχήματος.

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Οι χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η ναυτιλιακή εταιρεία ‘ΑΝΕΚ LINES Α.Ε.’, η επιχείρηση \’KARISTIANIS – Outdoor Apparel & Footwear Co.\’ με τις εταιρείες THE NORTH FACE, SALOMON, COLUMBIA και NEW BALANCE τις οποίες αντιπροσω-πεύει.

Η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. προσφέρει νερό σε μικρά μπουκάλια, απαραίτητα για τους σταθμούς ανεφοδιασμού των αθλητών του αγώνα, ενώ οι εταιρείες Κρετεμπορική – Γιαννενάκης Α.Ε. και Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε. θα βοηθήσουν στην τροφοδοσία για την μικρή γιορτή, κατά τη διάρκεια του τερματισμού των αθλητών και την απονομή των κυπέλλων.

Η Τηλεόραση Κύδων και το ραδιόφωνο d-CODE 96,2 Fm-Stereo είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Η μικρή γιορτή και οι απονομές στους νικητές των έξι κατηγοριών που έχουν προκηρυχτεί προγραμματίζεται να αρχίσει στις 13:00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook